
Lahav Digital
שלוש פעולות שאתם פשוט חייבים לעשות עם גוגל תג מנג'ר (GTM) באתר שלכם
עודכן: 7 בפבר׳ 2021

גוגל תג מנג'ר (Google tag Manager) הינה מערכת תגים אשר באמצעותה ניתן להטמיע באתר כל תג (שורת קוד) שתרצו. היתרונות הבולטים של גוגל תג מנג’ר הם קודם כל בפשטות שלה שמאפשרת גם לחסרי רקע בתכנות לבצע פעולות מסובכות יחסית אשר דורשות ידע מקצועי של מתכנת. בנוסף, למי מאיתנו שחובב SEO יאהב לשמוע שגוגל תג מנג’ר מפחית את העומס על הקוד באתר ומשפר משמעותית את זמן טעינת האתר.
אז הנה 3 פעולות חשובות שאתם חייבים לבצע עם GTM באתר שלכם:
1) הטמעת פיקסל פייסבוק באתר
בשלב הראשון ניצור תג חדש

ניתן לו שם וניבחר את סוג התג

לגוגל תג מנג'ר אין עדיין תג ייעודי לפייסבוק (גוגל ופייסבוק לא חברים טובים כל כך..) אזנבחר בתג מסוג Custom HTML:

לאחר מכן נעתיק את הקוד הפיקסל של פייסבוק שלנו לתוך התיבה הריקה:

כעת נבחר את הטריגר. הטריגר קובע *מתי ואיפה* יקפוץ התג שהגדרנו. מכיוון שאנחנו רוצים שהפיקסל של פייסבוק יופיע בכל העמודים באתר - נבחר ב All Pages:

זהו. עכשיו אפשר לשמור התג שיצרנו ולפבלש. כעת יש לנו פיקסל של פייסבוק בכל עמודי האתר שלנו.
2) הטמעת מעקב המרות לידים אמצעות פיקסל של פייסבוק
קמפיינים שיווקים רבים משתמשים בדף נחיתה על מנת לאסוף פרטים של מתעניינים ולקוחות פוטנציאליים. בעזרת תג מנג'ר אנחנו יכולים לקבל חיווי על המרה (Lead) חדה שהגיעה דרך הקמפיין שלנו ובכך לשפר את תוצאות הקמפיין ולעקוב אחרי העלויות.
בשלב הראשון ניצור שוב תג חדש

מכיוון שמדובר באירוע של פייסבוק (lead event) נבחר שוב בתג מסוג costum HTML:

כעת נוסיף את שורת הקוד של פייסבוק שיקפוץ לאחר שגולש ישאיר ליד:

יופי. עכשיו ניצור את הטריגר שיגרום לאיבנט שלנו לקפוץ במקום המתאים באתר - נבחר בטריגר מסוג Page View:

מכיוון שמדובר בליד - נגדיר בטריגר כלל שכתובת ה-URL חייבת לכלול בתוכה את המילים thank-you כדי שהאינבט יקפוץ, כלומר רק בעמוד התודה לאחר עמוד מילוי הפרטים:

זהו, כעת נשמור את התג שיצרנו ונפבלש (Submit) כדי להעלות אותו לאוויר. עכשיו יש לנו מעקב המרות בדף התודה באתר.

3) מעקב אחר גלילה באתר *למתקדמים*
בעזרת שימוש חכם בתג מנג'ר אנחנו יכולים ליצור גם קהלים איכותיים לקמפיינים שלנו. דוגמא מעולה לכך היא היא יצירת קהל שגלל אחוז מסוים מהעמוד. נניח שיש לנו בלוג או כתבה שאנחנו מקדמים, ואנחנו רוצים ליצור קהל רק ממי שקרא לפחות 50% מהכתבה שלנו - בעזרת גוגל תג מנג'ר אנחנו יכולים:
1) חשוב לוודא שיש לנו פיקסל של פייסבוק תקין ועובד בכל דפי האתר. לאחר שבדקנו זאת ניצור טריגר (לא תג) חדש:

2) נבחר כעת את סוג הטריגר הרצוי וניתן לו שם - scroll depth:

3) עכשיו נגדיר את הטריגר עצמו - האם אנחנו רוצים לעקוב אחר גלילה לאורך או לרוחב, על איזה אחוזי גלילה נרצה שיקפוץ איבנט, ובאילו עמודים באתר הטריגר יופעל:

4) כעת נעבור להגדיר את התג עצמו. כיוון שמדובר בפיקסל של פייסבוק נבחר בתג מסוג Custom HTML, ונקליד בתוכו רק את הסקריפט שיעקוב אחרי הגלילה. ישנה בעיה להשתמש בערך סטטי (25) כמו שמופיע בדוגמא שלמטה, כיוון שהוא תמיד יציג 25% ללא קשר לגלילה שלנו, ואנחנו כאמור רוצים שהאיבנט ישלח את האחוז המדויק של הגלילה לפייסבוק - אז מה עושים? בשביל זה נשתמש במשתנה (variable). נשמור בינתיים את התג כמו שהוא:

5) נבחר את הטריגר שיצרנו קודם, ונשמור את התג:

6) כעת נעבור ל-Variables ונקליק על Configure

7) בתג מנג'ר יש משתנים שהם כבר מובנים במערכת ואנחנו צריכים להפעיל אותם. נסמן את המשתנים הרלוונטיים לנו למעקב גלילה:

8) כעת נחזור לתג שלנו ונחליף את המשתנה הסטטי של 25 אחוז למשתנה דינמי. נפתח סוגריים מסולסלות { } ונכניס את המשתנה - Scroll Depth Treshhold:

9) ממש לפני סיום התהליך, אנחנו נרצה לוודא שהפיקסל הבסיסי של פייסבוק קופץ לפני התג גלילה שלנו כדי למנוע טעויות ובשביל הליך תקין. נכנס להגדרות מתקדמות ונסמן את התג שאנחנו רוצים שתמיד יופיע (Fire) לפני התג של ScrollTracking. נסמן גם שאנחנו לא רוצים שתג הגלילה יקפוץ אם תג הפייסבוק הבסיסי נכשל או לא נטען מכל סיבה שהיא (זה לא אמור לקרות בדר"כ).

10) לסיום, נחזור אל התג פייסבוק הבסיסי שלנו (לא תג הגלילה) ונוודא שהוא מוגדר על "Once per page". זה בעצם מוודא שהפיקסל יטען רק פעם אחת בעמוד ולא אחרי כל איבנט (כמו איבנט גלילה) מה שעלול לגרום לנתונים לא מדוייקים. נסמן את האפשרות הזו ונשמור.

11) מזל טוב! יש לנו מעקב גלילה באתר.

נוכל כעת גם להכנס למערכת הפרסום של פייסבוק וליצור קהל מבוסס איבנט גלילה ואף להגדיר את אחוז הגלילה שאותו נרצה לפלטר.

אני מקווה שנהניתם מהמדריך ושתפיקו ממנו תועלת. אשמח שתכתבו בתגובות אם יש משהו לא ברור או שיש שאלות על יצירת התגים. בהצלחה!